Vakantie-doe-tips met peuters

Berre gaat 3 weekjes niet naar de opvang, dus proberen we onze tijd wat leuk in te vullen.

Vorige week schilderde ik samen met Berre, waarna hij uiteraard in bad mocht omdat hij vol verf hing. Wel een pluim op de hoed van de onthaalmoeders, want Berre kon al goed overweg met een penseel (voor efkes, daarna was het met de handen kliederen veel fijner).

P1120232

 

 

 

 

 

Op aanraden van onze thuisbegeleidster kocht ik Woody’s van Stabilo. Dat zijn dikke potloden, die heel goed kleur afgeven. Precies een soort wasco, maar ook gemakkelijk af te wassen van de vloer. Je mag er zelfs mee op de ramen tekenen. Maar dat ga ik Berre toch nog niet verklappen… Niet alleen omdat hij nu nog vooral strepen zet, maar omdat de meubelen er dan misschien ook aan moeten geloven. En of dat even goed afwast, ‘k zal het weten te zeggen als het ooit zover eens is. Ga het zelf niet testen, ziet dat het er niet meer afgaat ;-). Ook als aquarel te gebruiken trouwens. Kortom voor kleine kunstenaars.
Maar die Woody’s dus: ideaal voor kindjes die minder goed contrasten zien. Bij een gewoon potlood zie je de lijnen niet altijd zo goed, terwijl die Woody’s echt wel goed kleur afgeven.

P1120229 P1120235

 

 

 

 

Morgen staat er een bezoekje aan Tivoli in Mechelen op het programma. Dit samen met Leon en Sabrina. Ik leerde Sabrina virtueel kennen in blogland. Berre en Leon hebben beiden nystagmus. Verder zijn er qua oogproblemen weinig gelijkenissen, denk ik. Een geheel andere problematiek. Maar door de nystagmus kwamen we dus op elkaars blog terecht. En dus spreken we morgen samen met onze kindjes af, in het midden ergens van waar we beiden wonen. Spannend hé. Ik kijk er alvast naar uit!

Verder deze week nog eens een kindjesdate met wat vriendinnen en nog een date met een oud-collega.

Vandaag is onze kleine man trouwens al 18 maand! Anderhalf! Wow, het gaat snel. En sinds hij zijn eigen ‘toe’ (zeteltje) heeft wil hij ook steeds naar ‘opla’ (Hopla) kijken. Maar dat is eigenlijk alleen voor bedtijd. Deze ochtend ging hij trots in zijn zeteltje zitten en begon al ‘poep Opla’ (wou hij zeggen, ik zit flink op mijn poep, ik mag naar Hopla kijken). Hij probeert wel en dat moet ook natuurlijk.

P1120218

 

 

 

 

 

 

Verder blijft het volgende speelgoed het hier heel goed doen: ballonnen, ballen, Toet Toet auto’s van vTech, die oude Duplo blokken (die grote voor peuters) en vooral kasten open en dicht doen en er alles in en uit doen. Ik maak daar gretig gebruik van om hem zelf zijn bordjes in zijn schuif te laten steken (al is dat een rommeltje en heb ik achteraf misschien nog meer weer). Vindt hij zeer fijn. 🙂

P1120245 P1120220

 

 

 

 

 

 

P1120239 P1120243

 

 

 

 

 

 

Ook nog over bordjes trouwens. Ik kocht een ecologisch verantwoord setje. Niet (alleen) daarom. Vooral om de reden dat het mat is! Als je even meedenkt dan kan de zon daar ook niet in weerkaatsen. Ideaal voor als we buiten eten ofzo 🙂 Oja, deze mooie bordjes zijn van Ekobo.

P1120226

 

 

 

 

 

 

Groetjes,
Joke

Advertentie

2 gedachtes over “Vakantie-doe-tips met peuters

  1. Supertip, die potloden! Die haal ik zeker ook in huis. Zo te zien aan zijn favoriete bezigheden en speelgoed gaat Berre keigoed overeenkomen met Leon 🙂 Ik ben zo benieuwd! Tot morgen!

  2. Eigenlijk gaat er echt een denkproces mee gepaard bij jullie. Mijn ene broer heeft ook nystagmus, maar verder geen hinder daarvan, dus ook geen aanpassingen nodig. Maar Joke, je doet dat geweldig hoor. Berre heeft veel geluk met een mama als jij die de dingen voor hem zo goed over denkt, zodat hij geen hinder ondervindt van zaken die voor ons zo ‘gewoon’ zijn. Dikke duim!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s