Buy Nothing New-maand: een ferme uitdaging!

Oké oké, de maand is al een week gepasseerd. Vandaar mijn twijfel om toch deel te nemen. En ook omdat ik deze maand dan al een paar keer faalde: ik kocht nog een keischone trui voor Berre bij Goldfish (sja, ik was toevallig in Mechelen en toevallig is daar net hun bakstenen winkel geopend). Op blogweekend dan nog 2 boeken met tips en tricks voor bloggers… En gisteren kocht ik nog 2 stofkes. Ai ai!
Dan zal ik moeten boeten en wat extra inzet tonen zeker? Het is nooit te laat om uw leven te beteren. Maar geef toe: wie zou kunnen weerstaan om uit deze rekjes niets aan te schaffen? Ik kreeg aan de kassa trouwens toch een mooie boodschap mee ook.

_DSC0331

_DSC0332

_DSC0337
Voor de duidelijkheid: eten, medicijnen en cosmetica mogen we wel nieuw kopen. Al hoeft die cosmetica niet echt: tegen dat mijn productjes eens opgeraken. En zeep, shampoo heb ik nog in voldoende voorraad staan. We hopen uiteraard niet ziek te worden, dan kunnen we die medicijnen ook schrappen. Dat eten, ja, spreekt voor zich dat we dat dan wel zullen inkopen.

Voor de rest is het creatief zijn: zelf maken, upcycling, tweedehands, huren of lenen van spullen. Dat mag allemaal.

Ik werd geïnspireerd door haar en na het uitpluizen van de challenge gaan we het toch uittesten. Lijkt het iets voor jou te zijn? Je kan ook meedoen !

Groet,
Joke

 

P.S. Voor mij direct een beetje extra tijd om goed uit te pluizen welke smartphone ik nu al dan niet wil 🙂

Advertentie

5 gedachtes over “Buy Nothing New-maand: een ferme uitdaging!

  1. Joke,
    Ik doe dit al sinds september vorig jaar en ben er helemaal voor gewonnen (ben ook lid van de groep op ‘een jaar lang niks kopen’ op Facebook). Het gaat er dan inderdaad niet om om helemaal niets meer te kopen, maar om doordacht na te denken over je aankopen. Ik vind het alvast een bevrijding: geen spullen dubbel zonder dat je het weet, veel minder uitgaven en vooral veel minder winkeltijd = meer tijd voor andere dingen.

  2. Benieuwd hoe je het ervan af brengt! Maar niks voor mij, ik heb mezelf ooit wijsgemaakt dat ik een ‘under buyer’ ben (ik schreef er ook een blogje over: http://blogvansabrina.blogspot.be/2015/01/een-lijstje-mooie-dingen.html) en dat ik dus aankopen al te vaak uitstel. Intussen is dat al goed gebeterd, maar het blijft het een handig excuus om nog altijd regelmatig wat te shoppen 🙂 Smartphone gewijs ben ik fan van Samsung: onlangs was ik toe aan een nieuw exemplaar en ik heb nu een Samsung Grand Prime wat ik wel in orde vind prijs/kwaliteit en de foto-kwaliteit vind ik voldoende.

    • Koopgedrag, het is wat. Al ging ik voor de dag van de onthaalmoeder maandag eerstkomend eerst snel iets kopen, maar door deze uitdaging ben ik deze avond weer aan het knutselen gegaan. Dus spaar ik wel wat uit en het is origineel. 🙂 Samsung, daar hoor ik veel goeds over. Ben al aan het rondkijken. Mss moet ik ook tweedehands zoeken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s