Zalmovenschotel met broccoli

Onze hoofdschotel van vandaag! Het was best lekker. Ik vond het wel vreemd dat er een ‘saus’ was van yoghurt dat mee in de oven moest. Maar, wie niet waagt, niet wint hé. Tegen mijn vriend vertelde ik pas na enkele happen dat het sausje van yoghurt was, want hij lust dat eigenlijk niet graag. Toch moet het hem gesmaakt hebben, want er was nog plaats voor een 2de portie. 🙂

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram broccoli
  • 150 gram gerookte zalm
  • 300 gram aardappelen
  • 1/2 bosje dille
  • 1 eetlepel bloem
  • 250 gram magere yoghurt (0% vet)
  • 2 kleine eieren (M)
  • 1 koffielepel mierikswortel
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 5 gram amandelschaafsel

Werkwijze:

  1. Kook de broccoli in licht gezouten water 5 minuten voor.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Snij de aardappelen in dunne schijfjes (ongeveer 3 à 4 mm).
  4. Snij de gerookte zalm in reepjes.
  5. Laat de broccoli uitlekken.
  6. Doe de broccoli met de aardappelschijfjes in een ovenschotel.
  7. Leg de reepjes gerookte zalm erover.
  8. Was de dille, schud droog en hak fijn.
  9. Meng de yoghurt met de dille, bloem, eieren en mierikswortel.
  10. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Doe het mengsel over de ovenschotel.
  12. Bestrooi met het amandelschaafsel en laat in de oven in ongeveer 30 minuten gaar worden.

Het is een recept van de Weight Watchers dat ik zelf aanpaste. De punten voor 1 persoon zijn 10 propoints.

Before…

 

 

 

 

 

 

 

 

… after.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Groet,
Joke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s