Cupcakes met appel en kaneel

Morgen terug een sessie van de Wilton Course 1 en deze keer met cupcakes. Hmm… ik maakte 3 soorten waaronder mijn persoonlijke favoriet: cupcakes met appel en kaneel. Graag wil ik dan ook mijn receptje met jullie delen.

Ingrediënten voor 12 cupcakes:

  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzende bloem
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 appel type Granny Smith
  • 2 theelepels kaneel

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de bloem, de boter, de suiker en de eieren samen in een kom en mix goed.
  3. Voeg de melk toe en mix nog eens.
  4. Schil de appel en snij deze in blokjes.
  5. Meng de appelblokjes met de kaneel en voeg toe aan het deeg. Roer alles goed door tot 1 geheel.
  6. Vul de cupcakevormpjes voor 3/4.
  7. Bak gedurende 15 à 20 minuutjes.
  8. Laat afkoelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smakelijk,

Joke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s