Carré confiture

Maandag kwamen onze ouders eten, dus even op zoek naar een dessertje.Vorige week maakte Wim Ballieu in Goe Gebakken een confituurtaart. Ikzelf ben geen fan van bananen, dus ik liet de bananenconfituur voor wat ze was. Het recept daarvan kun je wel vinden op de website van vt4.

Ingrediënten:

  • vel bladerdeeg
  • confituur naar keuze
  • ei
  • beetje melk

Bereiding:

Leg je vel bladerdeeg op een bakpapier op je bakplaat. Daarna sneed ik er langs elke rand een lengte af van 1 cm. Deze repen legde ik aan de rand, zodat de confituur er niet uitloopt. Dan het bladerdeeg inprikken met een vork.
Het stuk bladerdeeg opvullen met confituur. Ik koos voor gewone abrikozenconfituur.
Van overschotjes bladerdeeg heb ik reepjes gesneden om over de taart te leggen. Zodat je eigenlijk je carrékes bekomt.
Meng het ei met een beetje melk en doreer met een penseel je taart met dit mengsel. Niet te veel zodat je taart niet gaat verbranden in de oven.
Bak je taart gedurende 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C.
Doe ondertussen wat confituur in een pannetje met wat water. Laat dit even opkoken en mix fijn. Als de taart klaar is mag je ze inwrijven met de gemixte confituur. Het kan zeker geen kwaad dat de taart nog warm heeft. Nu laten afkoelen en lekker smullen.

Dit receptje is er eentje waar eigenlijk niet veel werk aan is en je bekomt een heerlijk resultaat.

Ikzelf koos voor een niet te dikke laag confituur, zodat het bladerdeeg nog goed krokant bleef. Maar je kiest natuurlijk zelf of je graag meer of minder confituur tussen je taart hebt.

Groetjes,
Joke

Advertenties

2 gedachtes over “Carré confiture

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s