Zandkoekjes ‘royale’

Een heerlijk receptje uit Goe Gebakken, toen nog met Sofie Dumont. Het is de tweede maal dat ik deze koekjes maakte.

Ingrediënten

  • 140 gram boter
  • 25 gram eiwit
  • 60 gram poedersuiker
  • 170 gram patisseriebloem
  • 1 vanillestok
  • snuifje zout
  • gekonfijte kersen (ik gebruik maraschinokersen)

Materiaal

  • bakplaat
  • bakpapier
  • spuitzak
  • getand spuitmondje 10 mm
  • mengkom
  • spatel

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 220° C.
  2. Zorg dat je boter op kamertemperatuur is.
  3. Schraap het merg van het vanillestokje en voeg toe aan de boter. Roer de boter zeer mals.
  4. Voeg de poedersuiker toe en roer tot een gladde massa.
  5. Doe het eiwit erbij om (eiwit niet opkloppen). Blijf roeren tot je een homogene massa hebt.
  6. Zeef de bloem.
  7. Voeg de bloem en het snuifje zout toe. Meng kort maar krachtig.
  8. Leg een vel bakpapier op je bakplaat.
  9. Vul de spuitzak met het deeg.
  10. Spuit mooie rozetjes en duw er een stukje gekonfijte kriek in.
  11. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven (220°C) gedurende 8 à 9 minuten.
  12. Laat de koekjes afkoelen.
  13. Eet smakelijk!

Groetjes,
Joke

Advertenties

3 gedachtes over “Zandkoekjes ‘royale’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s